Hoofd Facebook Hoe vaak worden Facebook-vrienden in de buurt bijgewerkt

Hoe vaak worden Facebook-vrienden in de buurt bijgewerkt



Net als veel andere sociale mediaplatforms heeft Facebook een functie die de locatie van uw vrienden bijhoudt en u laat weten of een van hen zich in de buurt van uw huidige locatie bevindt. Deze functie heet Vrienden in de buurt.

hoe u uw snap-score hoger kunt maken
Hoe vaak worden Facebook-vrienden in de buurt bijgewerkt

Het werd gelanceerd in 2012 en was een van de eerste kenmerken in zijn soort. Oorspronkelijk toonde het alleen een lijst met vrienden die bij jou in de buurt zijn en de afstand tussen jullie twee. In 2018 werd Vrienden in de buurt opnieuw ontworpen om op Snapchat's Snap Map te lijken: een kaart die op elk moment de locaties van je vrienden aangeeft.

Sommige gebruikers hebben echter gemerkt dat hun locatie of de locatie van hun vrienden, zoals weergegeven op de kaart, niet altijd up-to-date is. Terwijl in sommige gevallen de locatie exact is, geeft een tijdstempel in andere gevallen aan dat de locatie een paar minuten of langer geleden voor het laatst is bijgewerkt.

Dit heeft geleid tot een veelgestelde vraag: hoe vaak worden vrienden in de buurt bijgewerkt?

vrienden in de buurt

Hoe vaak wordt uw locatie bijgewerkt?

Facebook gebruikt een combinatie van internettechnologieën - Wi-Fi, GSM, 3G en GPS - om uw exacte locatie te bepalen en die informatie naar de app te verzenden. Zolang je constant een stabiele internetverbinding hebt, moet je locatie van Vrienden in de buurt te allen tijde worden bijgewerkt. Bovendien, hoe hoger de kwaliteit van uw internetverbinding, hoe nauwkeuriger de locatie die Facebook uw telefoon toewijst.

In de regel zijn er twee mogelijke redenen waarom uw locatie van Vrienden in de buurt mogelijk verouderd is.

Ten eerste: als uw telefoon geen toegang heeft tot internet, kan Facebook niet weten waar u zich bevindt. Als zodanig wordt uw laatst bekende locatie weergegeven met een tijdstempel die aangeeft wanneer die locatie is opgenomen. Ten tweede kunt u locatietracering handmatig uitschakelen, in welk geval - nogmaals - uw vrienden alleen de laatste locatie kunnen zien die werd opgenomen voordat u de toekomst uitschakelde.

Is de functie Vrienden in de buurt automatisch ingeschakeld?

Hoewel Facebook niet helemaal bekend staat om het respecteren van de privacy van hun gebruikers, moeten ze gezicht redden in het licht van de recente schandalen, dus lijken ze voorzichtiger om te gaan met de gegevens van hun gebruikers. Als zodanig is Vrienden in de buurt een opt-in-functie. Om het te gebruiken, moet u locatieservices inschakelen op uw iPhone of Android-smartphone.

Als je Facebook op een iPhone gebruikt, moet je het volgende doen:

  1. Tik op uw startscherm op Instellingen.
  2. Tik in het menu Instellingen op Privacy.
  3. Tik op Locatieservices en zet de schakelaar aan.

Hier is hoe je het op Android-apparaten kunt doen:

  1. Tik op het pictogram Instellingen, vanuit het startscherm of de app-drawer.
  2. Scrol in het menu Instellingen omlaag en tik op Toepassingen (of Apps).
  3. Blader door de lijst met geïnstalleerde apps, zoek Facebook en tik erop.
  4. Tik in het gedeelte Machtigingen op Locatie en zet de schakelaar aan.

Als u op enig moment wilt stoppen met het delen van uw locatie, kunt u de stappen voor uw apparaat herhalen en de schakelaar naast Locatieservices weer uitzetten.

Moet u achtergrondlocatie inschakelen op Android?

Als locatieservices zijn ingeschakeld, kunnen Android-gebruikers Facebook ook toestaan ​​hun locatie te volgen, zelfs als de app is uitgeschakeld. Als u Facebook toegang wilt geven tot deze informatie, moet u het volgende doen om deze functie in te schakelen:

  1. Tik op het pictogram Instellingen (hamburger) in de Facebook-app.
  2. Ga naar Instellingen en privacy.
  3. Selecteer Privacysnelkoppelingen en tik vervolgens op Beheer uw locatie-instellingen.
  4. Zet de schakelaar naast Achtergrondlocatie aan.

Net als bij locatieservices kunt u Achtergrondlocatie uitschakelen door de schakelaar weer uit te zetten.

Hoe de functie Vrienden in de buurt te gebruiken

Om toegang te krijgen tot de functie Vrienden in de buurt, doet u het volgende:

  1. Open de Facebook-app op je telefoon.
  2. Tik op het pictogram Instellingen (hamburger) in de rechterbovenhoek.
  3. Blader door de lijst en tik op Vrienden in de buurt.

Als u locatiediensten al heeft ingeschakeld, wordt u direct naar de kaart geleid. Als je dat niet hebt gedaan, selecteer je Vrienden in het vervolgkeuzemenu op de volgende pagina om vrienden toe te staan ​​je locatie te zien.

Omdat de optie Vrienden in de buurt tweerichtingsverkeer is, kunt u deze niet gebruiken als u de selectie op Alleen ik laat staan ​​en voorkomt dat anderen uw locatie kunnen zien.

vrienden in de buurt fb

Een woord over locatiegeschiedenis

Als u het delen van locaties inschakelt, slaat Facebook automatisch elke afzonderlijke locatie op die wordt geregistreerd en in uw locatiegeschiedenis. Dit betekent in feite dat Facebook een volledig digitaal record heeft van alle plaatsen waar je de app hebt gebruikt (of erger nog, alle plaatsen die je ooit hebt bezocht als je Achtergrondlocatie inschakelt).

Hoewel het idee dat iemand je elke stap volgt een beetje beangstigend is, kun je gelukkig individuele items uit je locatiegeschiedenis en de hele geschiedenis in één keer verwijderen. U moet dit echter regelmatig doen als u niet het risico wilt lopen dat deze informatie in verkeerde handen terechtkomt.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

De beste oplossingen voor een Acer-laptop die niet oplaadt
De beste oplossingen voor een Acer-laptop die niet oplaadt
Wanneer uw laptop niet kan worden opgeladen, verliest u het voordeel van de draagbaarheid die het apparaat zou moeten bieden. Helaas is het achterhalen van het specifieke probleem niet altijd eenvoudig, aangezien er verschillende problemen zijn die uw Acer-laptop kunnen veroorzaken
Een stationsletter wijzigen in Windows 10
Een stationsletter wijzigen in Windows 10
Het wijzigen van stationsletters in Windows heeft zeker zijn voordelen. U kunt een specifiek station verbergen voor alle apps op uw computer, waardoor wordt voorkomen dat deze apps naar een specifieke partitie schrijven of u kunt de stationsletter bewerken nadat u een nieuw station hebt toegevoegd
E-mails automatisch labelen in Gmail
E-mails automatisch labelen in Gmail
https://www.youtube.com/watch?v=a_UY461XSlY Ondanks dat e-mails al meer dan dertig jaar bestaan, nemen e-mails nog steeds vrije tijd in beslag, irriteren, frustreren en irriteren. De vreemde e-mail maakt ons ook blij, maar voor het grootste deel zijn ze dat
Een Reddit-meme vond zijn weg naar een hoorzitting van het Hooggerechtshof
Een Reddit-meme vond zijn weg naar een hoorzitting van het Hooggerechtshof
U zou kunnen denken dat wanneer de gekozen functionarissen van een land een kandidaat voor een vacature bij het Hooggerechtshof onderzoeken, de vragen strikt beperkt zijn tot tweeledige juridische kwesties. Oh, mijn vriend, je hebt veel te veel vertrouwen in democratische processen.
Hoe deel te nemen aan Railjack-missies in Warframe
Hoe deel te nemen aan Railjack-missies in Warframe
Update 29.10 voor Warframe bracht verbeteringen en wijzigingen aan Railjack. De missies, Railjacks zelf en andere aspecten zijn nu veel meer in lijn met de rest van Warframe. Enkele wijzigingen die helpen bij het balanceren van deze functie, zijn onder meer schadetypes, waardoor
Hoe opgeslagen creditcardnummer in Chrome te bekijken
Hoe opgeslagen creditcardnummer in Chrome te bekijken
Dankzij de autofill-optie van Google Chrome kunt u uw creditcardgegevens opslaan en online winkelen veel gemakkelijker maken. Hoewel het opslaan van deze informatie slechts een paar klikken kost, is het bekijken ervan niet zo eenvoudig als u misschien denkt.
Hoe bestanden van de ene Google Drive naar de andere te verplaatsen
Hoe bestanden van de ene Google Drive naar de andere te verplaatsen
Google Drive is, net als veel andere Google-producten, een van de beste cloudopslagservices. Van het bieden van een veilige, gemakkelijk toegankelijke plek voor uw back-ups tot het delen van grote bestanden in de cloud met andere mensen, Google Drive dekt alle basissen.